Op deze pagina verzamelen wij graag een aantal handige links van collega organisaties waar je als (ex)kanker patiënt terecht kunt voor informatie, hulp etc. Wil je meer informatie, klik dat op lees verder. Heb je vragen/opmerkingen of suggesties? Laat het ons dan weten via info@stichtinginvitee.nl.
Stichting Pruijck wil graag mensen die kaal zijn geworden, door welke reden dan ook, een stukje blijer maken door ze een mooie pruik te geven.
Aan de Vlietlaan 38 in Bussum hebben zij hun locatie het Pruijckenkabinet.
Kanker grijpt zeer diep in op je leven. Wanneer je de diagnose kanker hebt gekregen, zul je op zoek gaan naar de antwoorden op de vragen die je hebt. Wat moet ik doen? Hoe omschrijf ik waar ik last van heb? Wie begrijpt mij nu echt? Juist bij deze vragen staat Care for Cancer voor je klaar. Zij helpen je keuzes te maken en begeleiden je niet alleen tijdens je ziekte, maar ook daarna.
Fysiq Vision biedt zorg op maat tijdens en na kanker. Onze gespecialiseerde oncologiefysiotherapeut richt zich op het behandelen van problemen die veroorzaakt worden door kanker of de medische behandeling van kanker.
De oncologiefysiotherapeut richt zich onder meer op het behandelen van bewegingsproblemen die ontstaan door de kanker zelf of door de medische behandeling van de kanker.
Kanker heb je niet alleen
Het hele gezin heeft te maken met de ziekte en de gevolgen ervan. Deze naasten worden echter vaak vergeten. Ook zij verdienen het om in het zonnetje te staan, verwend te worden, zichzelf te kunnen zijn, de ziekte even te vergeten en nieuwe, leuke herinneringen op te bouwen.Daarom richt de stichting zich (als enige) op alle naasten van de patiënt.
Voel je angst, vermoeidheid, stress en verdriet? Het Helen Dowling Instituut helpt je omgaan met kanker. Maar ook je gezin, partner en familie.
Wanneer je hoort dat je kanker hebt, staat je leven op zijn kop. Hulp zoeken is dan geen teken van zwakte. Het Helen Dowling Instituut helpt jou en je naasten om te gaan met ernstige angst, vermoeidheid, stemmingsproblemen of een posttraumatische stressstoornis (PTSS).
Stichting Haarwensen schenkt al meer dan 10 jaar haarwerken aan kinderen tot en met 18 jaar die, door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen.
Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan zijn of haar leeftijdsgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.